Hozzávalók
Elkészítés
- A pontyfilét sűrűn beirdaljuk, nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk, és egy félórát állni hagyjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, ha megfőtt leszűrjük, héját lehúzzuk, amikor kihűlt karikára szeleteljük.
- A hagymából, paprikából, paradicsomból, 1 evőkanál zsírral/olajjal, valamint sóval és pirospaprikával - hagyományos módon - lecsót készítünk. A halról a nedvességet papírtörlővel leitatjuk, majd a szeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és a maradék zsíron/olajon elősütjük őket.
- Ezután egy tűzállótálat/tepsit nagyon kevés zsiradékkal kikenünk - alját meghinthetjük zsemlemorzsával - és belerétegezzük a hozzávalókat. Először a felszeletelt burgonyát, megsózzuk, ráhalmozzuk a levétől leszűrt lecsót, meglocsoljuk a tejföl háromnegyedével, rárakosgatjuk a halfiléket, végül a maradék tejfölt.
- A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, bőréig bevagdossuk (kakastaréj), és az étel tetejére helyezzük. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/4 038 kcal, 1 adag/1 004 kcal