Hozzávalók
-
a tésztához:
- a feltéthez:
- az öntethez:
- a forma kikenéséhez:
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sóval, belemorzsoljuk a vajat/margarint, a hidegvíz fokozatos hozzáadásával gyorsan összegyúrjuk, és kinyújtjuk az omlós tésztát. Egy 22 cm átmérőjű piteformát vajjal kikenünk, a tésztát belefektetjük úgy, hogy az a forma peremét is beborítsa. Ezután folpackkal lefedjük, és legalább félórára a hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a feltétet. A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A pörcöket kiszedjük, a visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott sonkát, ízlés szerint borsozzuk. (Sózni nem szükséges, mert a szalonna és a sonka is elég sós.) Az egészet kicsit összepirítjuk. hozzáadva a szalonnapörcöt is. Az öntethez a tojásokat, a sóval, borssal, szerecsendióval és a tejszínnel jól elkeverjük.
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a pite alját villával sűrűn megszurkáljuk, és kb. 10 percig a tésztát elősütjük. Amikor még egészen halványsárga, kivesszük a sütőből, elosztjuk rajta a sonkás-hagymás tölteléket, megszórjuk a reszelt sajttal, és ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket.
- Visszatéve a sütőbe, kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Önmagában fogyasztva is finom, de salátával kínálva komplett ebéd vagy vacsora.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/3 279 kcal, 1 adag/819 kcal