Pudingos koszorú

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tésztához a tejből 4 evőkanálnyit, a cukorból 1 kiskanálnyit keverjünk össze az élesztővel, és futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a felfuttatott élesztővel, a maradék cukorral és tejjel. Dolgozzuk bele a lisztet, a tojásokat, a sót és a szerecsendiót. Tegyük a tésztát meleg helyre, és hagyjuk megkelni.
  • Főzzünk sűrű krémet a tejből, cukorból és pudingporból, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kihűlni, majd forgassuk bele az áttört túrót. A tésztát nyújtsuk négyzet alakúra, majd vágjuk két egyforma csíkra.
  • Osszuk el a tölteléket a két csík közepén, majd hajtsuk a töltelékre a tésztadarabok hosszabb oldalát, és nyomkodjuk össze a széleket. Csavarjuk össze a két rudat, és formázzunk belőle koszorút.
  • Fektessük kivajazott, liszttel megszórt formába (pl. kisebb kapcsos tortaforma), pihentessük kb. 20 percig, majd a tetejét kenjük meg a felvert tojással. 190 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 160 fokon kb. 40 percig süssük. (Ha a teteje nagyon pirulna, fektessünk rá alufóliát.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

(Blikk Nők Konyha receptje)