Pottyantott meggyes
Hozzávalók
-
4
db
tojás
-
25
dkg
porcukor
-
1,5
dl
olaj
-
1,5
dl
melegvíz
-
25
dkg
liszt
-
1
tasak
sütőpor
-
min. 50
dkg
magozott meggy
(lehet fagyasztott vagy befőtt is)
Elkészítés
-
A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az olajat, melegvizet és a sütőporral elkevert lisztet. (ahogy a robotgép bírja!) Azután óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
-
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. Rápotyogtatjuk a kimagozott meggyet. Légkeveréses sütőben 165º-on, normál sütőben 180º-on tűpróbáig sütjük. (Ha a tészta a beleszúrt tűre már nem ragad.) A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.