Pottyantott meggyes

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl melegvíz
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • min. 50 dkg magozott meggy (lehet fagyasztott vagy befőtt is)

Elkészítés

  1. A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az olajat, melegvizet és a sütőporral elkevert lisztet. (ahogy a robotgép bírja!) Azután óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. Rápotyogtatjuk a kimagozott meggyet. Légkeveréses sütőben 165º-on, normál sütőben 180º-on tűpróbáig sütjük. (Ha a tészta a beleszúrt tűre már nem ragad.) A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.