Pontyfilé kapros-joghurtos-túrós öntettel

Hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé
  • 1 doboz natúr joghurt (Activia)
  • 15 dkg sovány túró
  • 1/2 csokor kapor
  • 60 dkg burgonya
  • 1 kávéskanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A pontyfilét 4 darabra vágjuk, sütés előtt legalább 1-2 órával besózzuk, és meghintjük őrölt borssal.
  2. Az öntethez a joghurtot és a túrót botmixerrel simára keverjük, fűszerezzük sóval, borssal és az apróra vágott kaporral, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  3. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, héját lehúzzuk.
  4. Egy teflon serpenyőt az olajjal kikenjük, és a halszeletek mindkét oldalát - nem túl magas hőfokon, hogy belül is jól átsüljön -, pirosra sütjük.
  5. A szeleteket tányérra tesszük, melléhelyezzük a főtt burgonyát, és meglocsoljuk a kapros öntettel.
Recept megjegyzései

4 adag/1510 kcal, 1 adag/377 kcal