Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadunk egy mokkáskanál sót, a tojássárgákat, a megkelt élesztőt, jól összedolgozzuk, és kétszeresére kelesztjük.
- A megkelt tésztát kettéosztjuk, és vékonyra kisodorjuk. Felületét olajjal megkenjük, kicsit megsózzuk, és megkenjük a pizzakrémmel. Meghintjük az oregánóval/fűszerkeverékkel, valamint reszelt sajttal. Feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- Egymástól távolabb, zsiradékkal kikent, vagy szilikonlappal bélelt tepsibe rakjuk. A tekercsek oldalait is megkenjük olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk. Kb. 10 percig a tepsiben továbbkelesztjük, végül előmelegített, kb. 200 fokos (légkeveréses 180 fok) sütőben pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre