Pizza alla Mamma

Hozzávalók

0/22Hozzávalók
    a tésztához:
  • a szószhoz:
  • a feltéthez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A robotgép dagasztópálcájával, a liszttel összedolgozzuk. Az összedolgozás után az olajat is hozzádagasztjuk. Kissé lágy, ragacsos tésztát kapunk. Letakarva, huzatos helytől távol, duplájára kelesztjük.
  • A tészta kelesztése közben elkészítjük a szószt. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát és a bazsalikom levelet apróra vágjuk. Kevés olajon a gombát sóval, borssal megpároljuk, mikor zsírjára sült, hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit pirítjuk, de vigyázzunk meg ne égjen. Ezt követően hozzáadjuk a pizzakrémet és annyi ketchupot, hogy könnyen kenhető legyen. Rászórjuk az oregánót és a bazsalikomlevelet, és egyet rottyantunk rajta.
  • A megkelt tésztát olajos tepsin, olajos kézzel széthúzzuk, a széleit vastagabbra hagyva. A pizza lapot megkenjük a szósszal, melyre ráhalmozzuk a bacont, a kukoricát, a szeletelt mozzarellát, paradicsomot és lilahagymát. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük oregánóval (vagy olasz fűszerkeverékkel), és végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180º-os (légkeveréses 165º-os) sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség: 1 személyre