Pille szelet

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 38 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 10 g szalakáli
  • a krémhez:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kiskanál vanília aroma
  • a tepsi kikenéséhez:

  • kevés vaj vagy margarin
  • a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés

  1. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben feloldott szalakálit, valamint a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tésztát négy egyforma cipóra osztjuk, és egyenként vékonyra nyújtjuk. (Amíg az egyik lapot nyújtjuk, a másik sül.)
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a sütőlapot margarinnal kikenjük. A nyújtófa segítségével a kinyújtott tésztalapot (kb. 30x20 cm) a sütőlapra terítjük, és kb. 6-8 perc alatt világossárgára sütjük. Amíg a megsült tésztalapok kihűlnek, elkészítjük a krémet.
  3. A lisztet, a kristálycukorral és a tejjel csomómentesre kikeverjük, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal, majd a főzött krém kihűlése után a kettőt összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és legalább egy napig hideg helyen tartjuk, hogy a tészta kellően megpuhuljon. Kb. 6x3 cm-es szeletekre vágjuk, tetejét porcukorral meghintjük.
Recept megjegyzései

27 szelet/5 718 kcal, 1 szelet/211 kcal