Pikáns saláta
Hozzávalók
-
3
db
paradicsom
-
1/2
db
kígyóuborka
-
tölgyfalevelű saláta
-
zöld lolló saláta
-
1/2
doboz
fetasajt
-
1
db
csirkemell filé
-
1
evőkanál
pörkölt mandula
-
1
kiskanál
vargányagombapor
(elhagyható)
-
só
-
őrölt bors
-
kevés olaj
-
balzsamecetkrém
(elhagyható)
az öntethez:
-
1
db
tojássárgája
-
1
kiskanál
mustár
-
4
evőkanál
olaj
-
4
evőkanál
tejföl
-
1
mokkáskanál
szardellapaszta
(vagy 2-3 szelet szardella filé)
-
2
gerezd
reszelt fokhagyma
-
só
-
őrölt bors
-
citromlé
Elkészítés
-
A tojássárgát az olajjal, mustárral és borssal krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, reszelt fokhagymát, tejfölt, és ismét jól átkeverjük. Ízesítjük a citromlével - ha szükséges - sóval.
-
A paradicsomok magját kikaparjuk, húsát az uborkával együtt apró kockákra vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárogatjuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A csirkemellet besózzuk, meghintjük borssal és a gombaporral, majd kevés olajon megsütjük.
-
Ha kihűlt, a csirkehúst vékony szeletkékre felvágjuk. A fetasajtot felkockázzuk, a mandulát - aprítógépbe téve - durvára törjük.
-
A salátaleveleket tálra halmozzuk, rászórjuk a paradicsom-, uborka- és sajtkockákat, valamint a csirkemell szeleteket. Közvetlenül a fogyasztás előtt öntetet, balzsamecetkrémet locsolunk rá, és megszórjuk a mandulával. Fokhagymás olajjal megkent, kicsit megpirított zsemleszeletekkel tálaljuk.