Panírozott lazacfilé kapriszósszal

Hozzávalók

    2 személyre

  • 1 doboz gyorsfagyasztott panírozott lazacfilé (2 szelet)
  • a kapriszószhoz

  • 5 dkg kapribogyó
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • őrölt bors
  • petrezselyem
  • citromlé

Elkészítés

  1. A szószhoz a vajat az olajjal felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, ízesítjük az őrölt borssal.
  2. Beletesszük a kapribogyót, majd felöntjük a tejszínnel és felfőzzük.
  3. A keményítőt a borral elkeverjük és a mártásba öntjük. Izesítjük sóval, citromlével, a kapribogyó ecetes levével. (Ebből csak keveset használjunk.) A mártást besűrítjük. Ha túl sűrű tejszínnel hígitsuk, ha túl híg, tegyünk hozzá egy kevés hideg vízben feloldott keményítőt.
  4. A pontyfiléket a dobozon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük, és a kapriszósszal, valamint burgonya- vagy rizskörettel tálaljuk.