Panírozott lazacfilé kapriszósszal
Hozzávalók
2 személyre
-
1
doboz
gyorsfagyasztott panírozott lazacfilé
(2 szelet)
a kapriszószhoz
-
5
dkg
kapribogyó
-
3
dkg
vaj
-
1
evőkanál
olívaolaj
-
1,5
dl
tejszín
-
0,5
dl
fehérbor
-
1
kiskanál
étkezési keményítő
-
só
-
őrölt bors
-
petrezselyem
-
citromlé
Elkészítés
-
A szószhoz a vajat az olajjal felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, ízesítjük az őrölt borssal.
-
Beletesszük a kapribogyót, majd felöntjük a tejszínnel és felfőzzük.
-
A keményítőt a borral elkeverjük és a mártásba öntjük. Izesítjük sóval, citromlével, a kapribogyó ecetes levével. (Ebből csak keveset használjunk.) A mártást besűrítjük.
Ha túl sűrű tejszínnel hígitsuk, ha túl híg, tegyünk hozzá egy kevés hideg vízben feloldott keményítőt.
-
A pontyfiléket a dobozon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük, és a kapriszósszal, valamint burgonya- vagy rizskörettel tálaljuk.