Hozzávalók
Elkészítés
- A húst kisebb kockákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon megdinszteljük. A tűzről félrehúzva rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt, a lereszelt fokhagymát és a kockára vágott húst. Kevés vizet aláöntve párolni kezdjük.
- Közben a babot megtisztítjuk, feldaraboljuk, a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a paradicsomot, a paprikát, a burgonyát, a babot, valamint a babérleveleket.
- Felengedjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. A tejfölt a liszttel csomómentesre elkeverjük, és apránként a forró levessel felhígítjuk. Ezzel a habarással besűrítjük a levest.
- Végül belefőzzük a csipetkét, hozzáadjuk a citromlét, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.
Mennyiség:
1 személyre