Pácolt tarja

Hozzávalók

  • 1 kg csontnélküli sertéstarja
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • mustár

Elkészítés

  1. A tarját szeletekre vágjuk, besózzuk. A páchoz - 2 evőkanál kivételével - az olíva olajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, mustárral, borssal, valamint a száráról leszedett kakukkfűlevélkékkel. Ezzel a keverékkel a hússzeletek mindkét oldalát bekenjük, szorosan egy tálba rakosgatjuk. A maradék pácot ráöntve, folpackkal lefedve 1-2 napra hűtőbe tesszük.
  2. A két evőkanál olajat felforrósítjuk, és a bepácolt hússzeletek mindkét oldalát serpenyőben hirtelen átsütjük, hogy a hús kérget kapjon. Ezután a hússzeleteket sütőtálba/tepsibe rakjuk, ráöntjük a serpenyőben maradt olajat, valamint a bort, és fóliával lefedve kb. 20-30 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Zöldségkörettel tálaljuk. (ld. Kakukkfüves rakott zöldségek)