Pácolt sajt

Hozzávalók

    mozzarellás:

  • 1 zacskó mini mozzarella sajt
  • 6-6 db fekete és zöld olajbogyó
  • 4-5 levél bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szem savanyított cseresznyepaprika (lehetőleg piros)
  • 1 evőkanál borecet
  • olívaolaj
  • durvára őrölt bors
  • camambertes:

  • 1 db camambert sajt
  • 6-6 db fekete és zöld olajbogyó
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szem savanyított cseresznyepaprika (lehetőleg piros)
  • 1 evőkanál borecet
  • olívaolaj
  • durvára őrölt bors

Elkészítés

  1. Mozzarellás:
  2. A fokhagymát és a cseresznyepaprikát szeletekre vágjuk, és a sajttal, olajbogyóval, bazsalikommal és borssal váltogatva üvegbe rakjuk. Ráöntjük az ecetet és annyi olíva olajat, hogy a hozzávalókat teljesen ellepje. Fedővel lezárjuk, kicsit összerázzuk, majd néhány napig a hűtőben érleljük.
  3. Camembertes:
  4. A sajtot kb. 1 cm-es kockákra, a fokhagymát és a cseresznyepaprikát szeletekre vágjuk, az olajbogyóval, a száráról lecsipegetett kakukkfűvel és a borssal váltogatva üvegbe rakjuk. Ráöntjük az ecetet és annyi olíva olajat, hogy a hozzávalókat teljesen ellepje. Fedővel lezárjuk, kicsit összerázzuk, majd néhány nap alatt a hűtőben megérleljük.