Pácolt sajt
Hozzávalók
mozzarellás:
-
1
zacskó
mini mozzarella sajt
-
6-6
db
fekete és zöld olajbogyó
-
4-5
levél
bazsalikom
-
2
gerezd
fokhagyma
-
2-3
szem
savanyított cseresznyepaprika
(lehetőleg piros)
-
1
evőkanál
borecet
-
olívaolaj
-
durvára őrölt bors
camambertes:
-
1
db
camambert sajt
-
6-6
db
fekete és zöld olajbogyó
-
2-3
ág
kakukkfű
-
2
gerezd
fokhagyma
-
2-3
szem
savanyított cseresznyepaprika
(lehetőleg piros)
-
1
evőkanál
borecet
-
olívaolaj
-
durvára őrölt bors
Elkészítés
-
Mozzarellás:
-
A fokhagymát és a cseresznyepaprikát szeletekre vágjuk, és a sajttal, olajbogyóval, bazsalikommal és borssal váltogatva üvegbe rakjuk. Ráöntjük az ecetet és annyi olíva olajat, hogy a hozzávalókat teljesen ellepje. Fedővel lezárjuk, kicsit összerázzuk, majd néhány napig a hűtőben érleljük.
-
Camembertes:
-
A sajtot kb. 1 cm-es kockákra, a fokhagymát és a cseresznyepaprikát szeletekre vágjuk, az olajbogyóval, a száráról lecsipegetett kakukkfűvel és a borssal váltogatva üvegbe rakjuk. Ráöntjük az ecetet és annyi olíva olajat, hogy a hozzávalókat teljesen ellepje. Fedővel lezárjuk, kicsit összerázzuk, majd néhány nap alatt a hűtőben megérleljük.