Hozzávalók
Elkészítés
- A pacalt gondosan megtisztítjuk, ecetes vízben egy kicsit megáztatjuk, majd többször váltott hideg vízben átmossuk. Egy félbevágott vöröshagymával, a szemes borssal, babérlevéllel, sóval és annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, majd fedő alatt gyengébb tűzön kb. 1 órát abáljuk. Leszűrjük, leöblítjük és ujjnyi vékony csíkokra vágjuk.
- A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd a zsírján az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Ha a hagyma megpárolódott a tűzről félrehúzzuk, megszórjuk a piros paprikával, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel, felöntjük annyi vízzel, hogy kb. félig ellepje. Megsózzuk, - az elfövő levét folyamatosan pótolva - majdnem készre főzzük.
- Végül beleöntjük a vörösbort, és kb. 20-30 perc alatt jól összeforraljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Nyáron a pörköltalapba 1-1 db paradicsomot és paprikát is tehetünk.