Óvári sertésborda

Hozzávalók

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 8 szelet gépsonka
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • liszt
  • olaj
  • bors

Elkészítés

  1. A gombát felszeleteljük, egy kanál olajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, és a végén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
  2. A karajt 8 szeletre vágjuk, a szeletek széleit kicsit bevagdossuk, és enyhén kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, melyet alaposan lerázogatunk, és kevés olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
  3. A hússzeleteket tűzálló tálba fektetjük, tetejükre kanalazzuk a pirított gombát, befedjük a gépsonkával, majd az egészet beterítjük reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul (kb. 15-20 perc).
  5. Rizskörettel tálaljuk.
Recept megjegyzései

4 adag/2.941 kcal, 1 adag/735 kcal