Oroszkrémtorta (sütés nélkül)

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A mazsolát leöblítjük és rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
  • A mazsolát leszűrjük, és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockára vágjuk.
  • Egy 22 cm átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral/folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül.
  • Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön. Két órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt/fóliát lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixxel és a porcukorral habbá verjük, és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Mennyiség: 1 személyre