Oroszkrémkorona

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcskeveréket, meglocsoljuk a brandyvel/rummal, lefedjük. A zselatint 5-6 dl hideg vízbe beáztatjuk. A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a belsejében lévő pépet, tokjával együtt 5 dl tejhez adjuk, felforraljuk. (Ha vanília kivonatot használunk azt forralás után öntjük a tejhez.)
  • A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a maradék 1 dl tejben elkevert pudingport. Vékony sugárban hozzászűrjük-keverjük a forró tejet, gőz fölött (vagy a tejeslábasba visszaöntve, takarékon) folyamatosan kevergetve besűrítjük. (Forrnia nem szabad!)
  • Lehúzzuk a krémet a tűzről, azonnal belekeverjük-olvasztjuk a kinyomkodott zselatint, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöket a szesszel együtt, majd jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, és amikor dermedni-kötni kezd a krém, óvatosan beleforgatjuk.
  • Hideg vízzel kiöblített, 1,2-1,3 l-es koronaformába simítjuk, és 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe. (Ha nincs koronaformánk, használhatunk helyette kuglófformát is.) Tálalás előtt a habfixálóval és vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük.
  • A formát néhány másodpercre meleg vízbe mártjuk, lapos tálat szorítunk a tetejére, és határozott mozdulattal megfordítjuk, azaz a tálra borítjuk a krémkoronát. Tetejét a tejszínhabbal, és a koktélcseresznyével díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 szelet/2 352 kcal, 1 szelet/196 kcal
Nők Lapja recept