Örmény citruskalács

Örmény citruskalács

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A cukrot összekeverjük a citrom és mindkét narancs lereszelt héjával.
  • Hozzáadjuk a vajat, és egyenként beleütve a tojásokat, habverőgéppel habosra keverjük.
  • A narancs levét kifacsarjuk, és a vajas krémbe öntjük.
  • Beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magocskáit.
  • Végül beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet.
  • A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. (a tésztához 5 dkg mazsolát vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöt is adhatunk.)
Mennyiség: 1 személyre