Öregtészta

Öregtészta

Hozzávalók

0/6Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A hozzávalókból géppel vagy kézzel, kissé lágy tésztát dagasztunk, és szobahőmérsékleten kb. 10-12 óra alatt - nyáron rövidebb idő kell hozzá - túlkelesztjük. (Akkor jó, ha a tészta már alaposan "összeesett".)
  • A tésztából egy falapát segítségével gombócot formázunk, és egy fedeles dobozba téve, felhasználásig a hűtőben tartjuk.
  • Mindig csak a szükséges mennyiséget kivéve belőle, 10 napig felhasználható.
  • Az öregtésztát kenyerek, péksütemények készítéséhez, "kovászként" alkalmazzuk. Használatával az friss élesztő mennyisége jelentősen csökkenthető.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb 1 kg/2440 kcal, 10 dkg/244 kcal