Olga almás

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
  • a krémhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Egy 35 x 27 cm-es méretű tepsit alufóliával kibélelünk, és a nagyon vékonyra szeletelt, szorosan egymás mellé rakott almát ráterítjük. A tojás sárgájákat a porcukorral és a vízzel jól kikeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport meg a tojásfehérjékből a csipetnyi sóval felvert kemény habot. Ezután a felét az almára öntjük és rásimítjuk. Majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport, és rákenjük a sárga masszára.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!) Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot, ebbe nem kell cukor. Félretesszük, hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot belekeverjük.
  • A kihűlt süteményt egy tálcára borítjuk, ekkor az alma kerül felülre, és óvatosan lehúzzuk róla az alufóliát. Ezt követően az elkészített krémet az alma tetejére rákenjük. Végül az olvasztott csokoládé, vaj és tejszín langyos keverékét a tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük, néhány óra múlva szeletelhető.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

https://margit2.hu/kiprobaltrecik/edessutik2.htm#olgaa
A recepten annyit változtattam, hogy a szeletelt almát fahéjas cukorral kissé megszórtam, és a tortabevonó helyett étcsokoládét használtam.