Mozzarellás polenta
Hozzávalók
-
25
dkg
kukoricadara
-
20
dkg
pizza mozzarella sajt
-
1
evőkanál
vaj vagy margarin
-
néhány
szál
friss kakukkfű
-
1
teáskanál
só
-
őrölt bors
-
kevés olaj
Elkészítés
-
Egy liter vizet felforralunk és megsózzuk. Beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel alaposan összekeverjük. A hőfokot takarékra állítjuk, és a polentát sűrűn kevergetve kb. 35-40 percig főzzük.
-
A tűzről levéve belekeverjük a vajat/margarint, és egy kevés olajjal lekent üveglapra vagy munkalapra terítjük. Kb. 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
-
Mindegyik polenta pogácsára 1 szelet mozzarellát helyezünk, megborsozzuk, és 1-1 ágacska kakukkfüvet helyezünk rá.
-
Előmelegített (200 fok) sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején egy kicsit megpirul. Bármilyen szaftos-mártásos hús (pl. osso buco) remek körete.