Mozzarellás polenta

Hozzávalók

  • 25 dkg kukoricadara
  • 20 dkg pizza mozzarella sajt
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin
  • néhány szál friss kakukkfű
  • 1 teáskanál
  • őrölt bors
  • kevés olaj

Elkészítés

  1. Egy liter vizet felforralunk és megsózzuk. Beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel alaposan összekeverjük. A hőfokot takarékra állítjuk, és a polentát sűrűn kevergetve kb. 35-40 percig főzzük.
  2. A tűzről levéve belekeverjük a vajat/margarint, és egy kevés olajjal lekent üveglapra vagy munkalapra terítjük. Kb. 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Mindegyik polenta pogácsára 1 szelet mozzarellát helyezünk, megborsozzuk, és 1-1 ágacska kakukkfüvet helyezünk rá.
  4. Előmelegített (200 fok) sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején egy kicsit megpirul. Bármilyen szaftos-mártásos hús (pl. osso buco) remek körete.