Molnárka

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép.
  • A bedagasztott tésztát kelesztőtálba tesszük. 30-35 perc után enyhén lisztezett felületre borítjuk. Ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor egy mérleg segítségével 100-110 g-os darabokra vágjuk, ha nem, akkor szemre osztjuk el 10-12 darabba.
  • A kimért tésztákat gömbölyítjük. Letakarjuk és 10-15 percig pihenni hagyjuk. Ezután formázzuk. A molnárkákat sütőpapíros tepsire ültetjük, egymástól távol, és megint letakarjuk. Így kelesztjük 30-40 percig.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztákat egy egész felvert tojással lekenjük, tetejükre szezámmagot szórunk, és kb. 15-17 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra tesszük hűlni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

"Limara Péksége" nyomán