Mogyorós bundában sült csirkemell csíkok

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell filé (kb. 40 dkg)
  • a panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • megőrölt sós mogyoró
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. A hártyáitól megtisztított, megmosott, papírtörlővel szárazra törölt csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és megsózzuk.
  2. A csíkokat a szokásos módon panírozzuk - liszt, felvert tojás és ebben az esetben zsemlemorzsa helyett őrölt mogyoró -, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
  3. Papírtörlőre szedjük, amely a felesleges olajat felszívja, hasábburgonyával és/vagy salátával azonnal tálaljuk.
Recept megjegyzései

2 adag/1 510 kcal, 1 adag/755 kcal