Mini bagett
Hozzávalók
az előtésztához:
-
10
dkg
finomliszt
-
0,5
dl
langyos víz
-
5
g
élesztő
a tésztához:
-
az összes előtészta
-
1
dl
langyos tej
-
1
dl
langyos víz
-
10
dkg
finomliszt
-
10
dkg
kenyérliszt
-
10
dkg
rétesliszt
-
1
evőkanál
burgonyapehely
(elhagyható)
-
1
kiskanál
cukor
-
1
kiskanál
só
-
1
dkg
élesztő
-
1
dkg
puha vaj
a szóráshoz:
-
különböző magvak
(szezám, mák, len stb. / zabpehely)
Elkészítés
-
A sütés előtti este elkészítjük az előtésztát. A hozzávalókat összekavarjuk, és folpackkal letakarva másnapig a konyhapulton hagyjuk.
-
Az előtésztát a folyadékkal, valamint az élesztővel elkeverjük, és az összes többi hozzávalóval együtt géppel vagy kézzel bedagasztjuk.
Dagasztás után a tésztát 10 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk. Mind a hat részt gömbölyítjük, és letakarva 1 órát pihentetjük.
-
A megkelt cipócskákat lelapogatjuk, és felsodorva megformázzuk. Az összeillesztéssel lefelé 1 órát letakarva ismét kelesztjük.
-
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, az aljába egy kis edénykébe forró vizet teszünk a gőzösödés érdekében.
-
A bagetteket szilikonos bagettsütőbe tesszük. (Ha nincs bagettsütőnk, akkor sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.) Tetejüket vízzel megspricceljük, és pengével középen bevágjuk. Megszórjuk a magvakkal. 15-20 perc alatt készre sütjük.