Mini bagett

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    az előtésztához:
  • a tésztához:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A sütés előtti este elkészítjük az előtésztát. A hozzávalókat összekavarjuk, és folpackkal letakarva másnapig a konyhapulton hagyjuk.
  • Az előtésztát a folyadékkal, valamint az élesztővel elkeverjük, és az összes többi hozzávalóval együtt géppel vagy kézzel bedagasztjuk. Dagasztás után a tésztát 10 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk. Mind a hat részt gömbölyítjük, és letakarva 1 órát pihentetjük.
  • A megkelt cipócskákat lelapogatjuk, és felsodorva megformázzuk. Az összeillesztéssel lefelé 1 órát letakarva ismét kelesztjük.
  • A sütőt 220 fokra előmelegítjük, az aljába egy kis edénykébe forró vizet teszünk a gőzösödés érdekében.
  • A bagetteket szilikonos bagettsütőbe tesszük. (Ha nincs bagettsütőnk, akkor sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.) Tetejüket vízzel megspricceljük, és pengével középen bevágjuk. Megszórjuk a magvakkal. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség: 1 személyre