Hozzávalók
-
az előtésztához:
- a tésztához:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A sütés előtti este elkészítjük az előtésztát. A hozzávalókat összekavarjuk, és folpackkal letakarva másnapig a konyhapulton hagyjuk.
- Az előtésztát a folyadékkal, valamint az élesztővel elkeverjük, és az összes többi hozzávalóval együtt géppel vagy kézzel bedagasztjuk. Dagasztás után a tésztát 10 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk. Mind a hat részt gömbölyítjük, és letakarva 1 órát pihentetjük.
- A megkelt cipócskákat lelapogatjuk, és felsodorva megformázzuk. Az összeillesztéssel lefelé 1 órát letakarva ismét kelesztjük.
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük, az aljába egy kis edénykébe forró vizet teszünk a gőzösödés érdekében.
- A bagetteket szilikonos bagettsütőbe tesszük. (Ha nincs bagettsütőnk, akkor sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.) Tetejüket vízzel megspricceljük, és pengével középen bevágjuk. Megszórjuk a magvakkal. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre