Minestrone leves

Hozzávalók

0/23Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, és kb. két evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, kicsit pirítjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott sárga- és fehérrépát, valamint zellergumót. Kb. negyedórát – ha szükséges egy kevés víz hozzáadásával – pároljuk.
  • Utána következik a karikára, kockára, szeletekre vágott többi zöldség, a zöldborsó és fedő alatt rövid ideig tartó újbóli párolás. Ezután felöntjük vízzel, illetve a húsalaplével. Ha vízzel öntöttük fel, forrás után adjuk hozzá a leveskockákat. Megsózzuk, borsozzuk.
  • Mielőtt teljesen megpuhult volna a zöldség, beleszórjuk az apróra vágott (szárított) zöldfűszereket, ha kell, után sózunk, és még egyet forralunk a levesen. Ha szeretjük, a levestésztát külön főzzük ki, nehogy a tészta a levest felszívja. Tálaláskor meghinthetjük reszelt parmezánnal.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Bármilyen zöldséget használhatunk, amit szeretünk, vagy ami otthon található, az a fontos, hogy minél több fajta legyen. A mennyiség és összetétel szabadon változtatható.
Kerülhet bele levestészta (farfalle/eperlevél/spagetti stb.), és a tetejére reszelt parmezán.