Mindent bele pompos

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál burgonyapürépor
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 ág kakukkfű
  • 3-3,5 dl langyos víz
  • 2 kiskanál
  • 1 kiskanál cukor
  • 0,5 dl tej
  • a feltéthez:

  • 20 dkg tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 mokkáskanál őrölt bors
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg főtt. füstölt tarja vagy sonka
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • kevés olaj

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a burgonyapüré porral, sóval, száráról lehúzott kakukkfűvel elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, olajat, majd az apránként belekevert langyos vízzel rugalmas, jól kidolgozott tésztát készítünk.
  2. Meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, majd enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 1-1,5 cm vastagságúra kihúzzuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 7-9 perc alatt elősütjük.
  3. A lilahagymát felszeleteljük, és egy kevés olajon megdinszteljük. Az elősütött pompost kivesszük, tetejére egy evőkanál liszttel és a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal elkevert tejfölt kenünk.
  4. Majd rászórjuk a dinsztelt hagymát, az összevágott húsos szalonnát, kolbászt, tarját, lilahagymát, és meghintjük a reszelt sajttal. (Feltétként bármilyen maradékot, pl. főtt-sült húst, apróra vágott vagy darált pörkölthúst, felvágottakat, paradicsomot, paprikát stb. használhatunk.)
  5. A tésztát kb. 5-10 percre visszahelyezzük a sütőbe, amíg a tészta készre sül, és feltét a tetejére pirul.
Recept megjegyzései

6 szelet/4 045 kcal, 1 szelet/674 kcal