Milánói sertésborda rapid módra

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj vagy szűzpecsenye
  • 50 dkg száraztészta (penne, fusilli, stb)
  • 1 üveg Bertolli paradicsomos tésztaszósz
  • 10 dkg reszelt sajt
  • a panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk. Addig egy fazékban vizet forralunk. Ha a víz forr, megsózzuk és a tésztazacskón lévő előírás szerint a tésztát kifőzzük.
  2. A Bertolli paradicsomos tésztaszószt felmelegítjük és összekeverjük a leszűrt tésztával.
  3. A hússzeleteket bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. A rántott húst a reszelt sajttal bőven megszórt tésztával tálaljuk.
Recept megjegyzései

Tipp: a paradicsommártáshoz keverhetünk kb. 25-30 dkg, kevés olajon megpárolt csiperkegombát, de akkor a dolog már nem annyira „rapid”.