Mediterrán paradicsomsaláta
Hozzávalók
-
50
dkg
paradicsom
-
1 kisebb
fej
lilahagyma
-
1
gerezd
fokhagyma
-
kb. 15
szem
olajbogyó
-
kb. 30
szem
kapribogyó
-
1
dl
víz
a dresszing fűszerezéséhez:
-
só
-
őrölt bors
-
oregáno
-
bazsalikom
-
balzsamecet
-
kevés olívaolaj
Elkészítés
-
A paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. A saláta dresszinghez fél dl. vizet öntünk, beletesszük a fűszereket, a balzsamecetet, a fokhagymát és a sót.
-
Jól elkeverjük, aki az öntetet túl savanyúnak találná, pici cukorral "szelídítheti". A paradicsomot, az olajbogyót, a kapribogyót, valamint a hagymakarikákat egy salátástálba halmozzuk, ráöntjük a dresszinget, (ha van, bazsalikom ágacskával díszítjük), és tálalásig a hűtőbe tesszük.