Mediterrán paradicsomsaláta

Hozzávalók

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 15 szem olajbogyó
  • kb. 30 szem kapribogyó
  • 1 dl víz
  • a dresszing fűszerezéséhez:

  • őrölt bors
  • oregáno
  • bazsalikom
  • balzsamecet
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

  1. A paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. A saláta dresszinghez fél dl. vizet öntünk, beletesszük a fűszereket, a balzsamecetet, a fokhagymát és a sót.
  2. Jól elkeverjük, aki az öntetet túl savanyúnak találná, pici cukorral "szelídítheti". A paradicsomot, az olajbogyót, a kapribogyót, valamint a hagymakarikákat egy salátástálba halmozzuk, ráöntjük a dresszinget, (ha van, bazsalikom ágacskával díszítjük), és tálalásig a hűtőbe tesszük.
Recept megjegyzései

180 kcal