Matróz szendvics
Hozzávalók
-
1
db
bagett vagy zsúrkenyér
-
5
dkg
vaj
-
2
db
kemény tojás
-
1
üveg
fekete lazackaviár
-
1
doboz
ringli (szardellafilé)
-
1
doboz
sprotni
-
1
doboz
kagyló
-
1/4
db
kígyóuborka
-
8-10
db
koktélparadicsom
-
1/4
fej
jégsaláta
-
1/2
db
piros kaliforniai paprika
-
1/2
marék
rukkola
-
1
db
citrom
-
tetszés szerint salátaöntet
Elkészítés
-
A kagyló- és sprotnikonzervet citromlével ízesítjük. A bagettet hosszában félbevágjuk, majd keresztben nagyobb darabokra, és megpirítjuk.
-
A pirított kenyérszeleteket vajjal megkenjük, és a fenti "halas-kaviáros-zöldséges-tojásos" hozzávalókkal megpakoljuk. A maradék zöldségekből összeállítjuk a salátát, melyet ízlésünk szerinti öntettel locsolunk meg.