Matróz szendvics

Hozzávalók

  • 1 db bagett vagy zsúrkenyér
  • 5 dkg vaj
  • 2 db kemény tojás
  • 1 üveg fekete lazackaviár
  • 1 doboz ringli (szardellafilé)
  • 1 doboz sprotni
  • 1 doboz kagyló
  • 1/4 db kígyóuborka
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 1/4 fej jégsaláta
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 1/2 marék rukkola
  • 1 db citrom
  • tetszés szerint salátaöntet

Elkészítés

  1. A kagyló- és sprotnikonzervet citromlével ízesítjük. A bagettet hosszában félbevágjuk, majd keresztben nagyobb darabokra, és megpirítjuk.
  2. A pirított kenyérszeleteket vajjal megkenjük, és a fenti "halas-kaviáros-zöldséges-tojásos" hozzávalókkal megpakoljuk. A maradék zöldségekből összeállítjuk a salátát, melyet ízlésünk szerinti öntettel locsolunk meg.