Mascarponés pogácsa
Hozzávalók
-
80
dkg
liszt
-
3
db
tojássárgája
-
25
dkg
mascarpone
-
10
dkg
reszelt ementáli sajt
-
1
dl
tej
-
1
kiskanál
méz
-
4
dkg
élesztő
-
1 csapott
evőkanál
só
-
1
dl
tejföl
-
25
dkg
vaj
a tetejére:
-
10
dkg
reszelt ementáli sajt
-
1
db
tojásfehérje
Elkészítés
-
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk benne. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és langyos helyen letakarva egy órát kelesztjük.
-
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen, kb. 2 cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük egy kissé felvert tojásfehérjével, megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra (légkeveréses 180 fok) előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.