Mascarponés pogácsa

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1 dl tej
  • 1 kiskanál méz
  • 4 dkg élesztő
  • 1 csapott evőkanál
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg vaj
  • a tetejére:

  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk benne. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és langyos helyen letakarva egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen, kb. 2 cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük egy kissé felvert tojásfehérjével, megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra (légkeveréses 180 fok) előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.