Mascarponés gyümölcstorta

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:
  • a tetejére:
  • a zseléhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A lisztet a sütőporral és sóval elkeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a felvert fehérjét. A gyümölcstortaformát vajjal kikenjük, belesimítjuk a piskóta masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  • A mascarponés krémhez a tejszínt/Hulala-t a zselatinfixszel keményre felverjük. A mascarponét a porcukorral kikeverjük, beletesszük a vanília aromát, és óvatosan belevegyítjük a tejszínhabot.
  • A piskótatorta mélyedésébe belesímítjuk a krémet, és hűtőbe tesszük.
  • A gyümölcsöket kimagozzuk, karikázzuk vagy daraboljuk, és a krém tetejét kirakjuk velük. A tasakon lévő utasítás alapján elkészítjük a tortazselét, ízesítjük citromlével, majd bevonjuk vele a gyümölcsöket.
Mennyiség: 1 személyre