Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
- a tetejére:
- a zseléhez:
Elkészítés
- A lisztet a sütőporral és sóval elkeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a felvert fehérjét. A gyümölcstortaformát vajjal kikenjük, belesimítjuk a piskóta masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
- A mascarponés krémhez a tejszínt/Hulala-t a zselatinfixszel keményre felverjük. A mascarponét a porcukorral kikeverjük, beletesszük a vanília aromát, és óvatosan belevegyítjük a tejszínhabot.
- A piskótatorta mélyedésébe belesímítjuk a krémet, és hűtőbe tesszük.
- A gyümölcsöket kimagozzuk, karikázzuk vagy daraboljuk, és a krém tetejét kirakjuk velük. A tasakon lévő utasítás alapján elkészítjük a tortazselét, ízesítjük citromlével, majd bevonjuk vele a gyümölcsöket.
Mennyiség:
1 személyre