Márványkuglóf

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A margarint habosra kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd egyenként beleütjük a tojásokat, mellyel szintén jól elkeverjük.
  • A lisztet a keményítővel, sütőporral és sóval jól összekeverjük, és a tejjel felváltva apránként a vajas-tojásos masszához adjuk.
  • A kuglófformát margarinnal jól kikenjük, és belekanalazzuk a tészta felét. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd ezt is beletöltjük a formába. A masszát egy villával lazán átkeverjük, hogy márványos legyen.
  • 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, középső bordán, 1 órát sütjük. (Mielőtt kivennénk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.) A formában hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral hintjük meg.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

1,2 kg/4 977 kcal, 10 dkg/415 kcal