Málnakrémes charlotte

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a piskótákhoz:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • 3 tojást szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál liszttel. A tojássárgás masszába óvatosan belekeverjük a tojáshabot, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben piskótalapot sütünk.
  • A lapot a lekvárral megkenjük, és szorosan feltekerjük. Ezt a műveletet mégegyszer megismételjük, így két darab piskótaroládunk lesz. (Azért kell két részletben sütni, hogy vékony lapokat kapjunk, és a tekercsek ne legyenek túl vastagok.)
  • A legutolsó 3 tojásból, a maradék lisztből és cukorból egy kerek tortalapot sütünk, majd erre felfordítva ráhelyezzük a kibélelendő tálat, és körbevágjuk.
  • A málnát leturmixoljuk, majd szűrőn áttörjük, hogy ne maradjon benne mag. A málnapürét a cukorral feltesszük főni, közben a keményítőt néhány kanál hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a málnát. Amikor langyosra hűlt jól elkeverjük benne az egyik zseltainfixet.
  • A mascarponét a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük. A tejszínt felverjük, mikor a hab félkemény hozzáadjuk a másik tasak zselatinfixet is. A mascarponéba belekeverjük a málnakrémet és a tejszínhabot.
  • A piskótatekercsekből kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, és kibéleljük vele a gömbölyű aljú tálat. (A tálat előzőleg célszerű folpackkal kibélelni, hogy a tortát könnyen kiboríthassuk.) A málnás krémet a piskótával bélelt tálba kanalazzuk, és a lekvárral megkent, kör alakú piskótalappal befedjük. Néhány órát hűtjük, hogy a krém kellően megdermedjen.
Mennyiség: 1 személyre