Mákos nudli

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • kb. 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, a megfőtt burgonyákat meghámozzuk, áttörjük. Amikor langyosra hűlt, összegyúrjuk a liszttel, a tojással és egy csipet sóval.
  2. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. 1 cm-es csíkokra vágjuk, és a csíkokat 5 cm hosszúságúra daraboljuk, majd a darabokat tenyerünkkel nudlikká sodorjuk.
  3. A nudlikat lobogó, sós vízben addig főzzük, míg a víz felszínére nem jönnek. Szűrőkanállal kiszedjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal. megszórjuk a darált mákkal.
  4. Óvatosan összerázogatjuk, tálaláskor a tetejét porcukorral gazdagon meghintjük.
Recept megjegyzései

6 adag/4 402 kcal, 1 adag/733 kcal