Majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya (legjobb hozzá az un. kifliburgonya)
  • 30 dkg majonéz
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1/2 pohár tejföl
  • 1/2 db citrom leve
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • fehérbors
  • porcukor

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult leszűrjük, meghámozzuk, és jól kihűtjük. (Így könnyebb lesz szeletelni.) A majonézt a nagyon finomra vágott hagymával, a tejföllel, citromlével, borral és az ízesítőkkel elkeverjük.
  2. A kockákra vagy karikákra vágott burgonyára ráöntjük, és óvatosan, hogy ne törjük a burgonyát, összekeverjük. Apróra vágott petrezselyemmel és petrezselyemlevélkékkel díszítjük. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.