Majonézes burgonyasaláta
Hozzávalók
-
80
dkg
burgonya
(legjobb hozzá az un. kifliburgonya)
-
30
dkg
majonéz
-
1 kisebb
fej
lilahagyma
-
1/2
pohár
tejföl
-
1/2
db
citrom leve
-
1/2
dl
fehérbor
-
1
teáskanál
mustár
-
1 kisebb
csokor
petrezselyemzöld
-
só
-
fehérbors
-
porcukor
Elkészítés
-
A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult leszűrjük, meghámozzuk, és jól kihűtjük. (Így könnyebb lesz szeletelni.) A majonézt a nagyon finomra vágott hagymával, a tejföllel, citromlével, borral és az ízesítőkkel elkeverjük.
-
A kockákra vagy karikákra vágott burgonyára ráöntjük, és óvatosan, hogy ne törjük a burgonyát, összekeverjük. Apróra vágott petrezselyemmel és petrezselyemlevélkékkel díszítjük. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.