Máglyarakás
Hozzávalók
-
25
dkg
kicsit szikkadt kalács
-
4
db
tojás
-
1/2
l
tej
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
12
dkg
kristálycukor
-
5
dkg
olvasztott vaj
-
5
dkg
darált dió
-
10
dkg
mazsola
-
1/2
dl
rum
-
1/2
kg
szeletekre vágott alma
-
3
evőkanál
baracklekvár
a szóráshoz:
-
cukorral elkevert fahéj
Elkészítés
-
A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a tejet. Ráöntjük a szeletekre vágott kalácsra, összeforgatjuk, és állni hagyjuk.
-
Az almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A mazsolát rumba áztatjuk. Egy kisebb tepsit, vagy egy jénai tálat vajjal kikenünk, beletesszük a megáztatott kalácsot, megszórjuk mazsolával és a darált dióval. Ezt addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak (kb. 2 réteg lesz).
-
Ráhelyezzük az almaszeleteket, melyet meghintünk fahéjjal elkevert cukorral. Sütőbe tesszük és 180º-on kb. 30 percig sütjük.
-
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a barackízt, a habot a megsült tészta tetejére simítjuk, vagy habzsákból kinyomjuk, és visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre, míg a hab kicsit meg nem pirul. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.