Máglyarakás

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a tejet. Ráöntjük a szeletekre vágott kalácsra, összeforgatjuk, és állni hagyjuk.
  • Az almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A mazsolát rumba áztatjuk. Egy kisebb tepsit, vagy egy jénai tálat vajjal kikenünk, beletesszük a megáztatott kalácsot, megszórjuk mazsolával és a darált dióval. Ezt addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak (kb. 2 réteg lesz).
  • Ráhelyezzük az almaszeleteket, melyet meghintünk fahéjjal elkevert cukorral. Sütőbe tesszük és 180º-on kb. 30 percig sütjük.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a barackízt, a habot a megsült tészta tetejére simítjuk, vagy habzsákból kinyomjuk, és visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre, míg a hab kicsit meg nem pirul. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre