Maceszgombóc

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A vöröshagymát összevágjuk, egy kevés libazsíron megdinszteljük.
  • A macesz felét nagyon apróra összetörjük vagy ledaráljuk, a másik felét vízbe áztatjuk.
  • Ha megpuhult kinyomkodjuk, és összekeverjük a tört pászkával, valamint a maradék, habosra kevert libazsírral, a dinsztelt hagymával, sóval, tojással, borssal, gyömbérrel és a finomra vágott petrezselyemzölddel.
  • Fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle - ez a mennyiség kb. 6-7 gombóchoz elegendő -, és gyöngyöző, húsleveskockával vagy vegetával ízesített vízben, lefedve, 20-30 perc alatt készre főzzük.
  • Leginkább liba-, vagy kacsahúsleves betétjeként készítjük. (Közvetlenül a húslevesbe nem szabad főzni, mert fövés közben nagyon sok levest vesz fel.)
Mennyiség: 1 személyre