Lusta lángos
Hozzávalók
-
50
dkg
liszt
-
1/2
l
tej
-
2
dl
tejföl
-
3
dkg
élesztő
-
1
evőkanál
só
a sütéshez:
-
olaj
a kenéshez és szóráshoz:
-
fokhagyma
-
tejföl
-
reszelt sajt
Elkészítés
-
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
-
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
-
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
-
A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
-
Fokhagymával, tejföllel megkenve, sajttal megszórva nagyon finom.