Lusta lángos

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1/2 l tej
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál
  • a sütéshez:

  • olaj
  • a kenéshez és szóráshoz:

  • fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
  2. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  3. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
  4. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
  5. Fokhagymával, tejföllel megkenve, sajttal megszórva nagyon finom.
Recept megjegyzései

blikkruzs.blikk.hu