Lusta lángos

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a sütéshez:
  • a kenéshez és szóráshoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
  • Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  • Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
  • A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
  • Fokhagymával, tejföllel megkenve, sajttal megszórva nagyon finom.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

blikkruzs.blikk.hu