Lepénykenyér

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A hozzávalókat bedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
  • Újból átgyúrjuk egy nagy gombóccá, melyet ismét kb. 15. percig kelesztünk.
  • Ezután a tésztát sütőpapírra borítjuk, lepényformára széthúzogatjuk, és papírral együtt a jénai kacsasütő aljába tesszük.
  • A lereszelt fokhagymával elkevert olajjal a tészta tetejét lekenjük, megszórhatjuk a sóval, köménnyel. Rátesszük a jénai fedelét, és újból kb. 30 percig kelesztjük.
  • 230 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt lefedve, majd a fedőt levéve - kb. 5-10 perc alatt - szép pirosra sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Az öregtészta receptjét ide kattintva találjátok.