Lencsefőzelék

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A lencsét átválogatjuk és előző nap este beáztatjuk. Másnap annyi vízzel, - füstölt lével - tesszük fel főni, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromkarikát, babérlevelet és a főzőlé sósságától függően a sót.
  • Amikor megpuhult, elkészítjük a rántást. Az olajban kicsit karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a lereszelt, vagy nagyon apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük. Hozzáadjuk a lisztet, melyet zsemleszínűre pirítunk. Végül belekeverjük a lereszelt fokhagymát, és a tűzről rögtön levéve, meghintjük egy kiskanál pirospaprikával. A rántást egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a lencsére öntjük.
  • A főzeléket csendes tűzön besűrítjük. A babérlevelet és a citromkarikákat kivesszük belőle, végül belekeverjük a tejfölt. Aki savanykásabban szereti, ízesítheti még citromlével, vagy ecettel. Rendkívül sokféle feltéttel - pl. főtt füstölt hús, fasírt, sült szalonna/hús/kolbász, pörkölt, stb. - tálalhatjuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Összesen: 2 348 kcal, 1 adag/470 kcal (feltét nélkül)