Lekváros kifli

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltéshez és szóráshoz:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A langyos tejben egy mokkáskanálnyi cukrot elkeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, a tejfölt, a maradék cukrot és tejet.
  • A tésztát összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük, 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval (8 cm átm.) kiszaggatjuk. Minden korongra mokkáskanálnyi lekvárt teszünk, felcsavarjuk és kifliket formázunk belőle. Forró (200 fokos) sütőben aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

56 db, összesen 4 190 kcal, 1 db/75 kcal