Lecsós sertésborda gnocchival
Hozzávalók
-
8
szelet
sertéskaraj
-
2 közepes
fej
vöröshagyma
-
8
db
paprika
-
3
db
paradicsom
-
1/2
dl
olaj
-
3
gerezd
fokhagyma
-
só
-
őrölt bors
a gnocchihoz:
-
1
kg
burgonya
-
1
db
tojás
-
20
dkg
liszt
-
só
Elkészítés
-
A kiklopfolt karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalukat 1-1 perc alatt megpirítjuk. A hússzeleteket tányérra szedjük.
-
A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a felkockázott hagymát és zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Megsózzuk és fedő alatt néhány percig pároljuk. A karajszeleteket visszarakjuk a lecsóra, és a húsokat takarékon, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
-
A gnocchihoz a krumplit héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, és lehúzzuk a héját. Krumplinyomón áttörjük, deszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást.
-
Összegyúrjuk, ha nagyon ragad, adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztából két centi átmérőjű rudakat sodrunk, és ujjnyi kis darabokat vágunk belőle. A gombócokat egy villával bordásra mintázzuk. A megformált párnácskákat lisztezett konyharuhán várakoztatjuk.
-
Vizet forralunk, sózzuk, és beledobáljuk a gnocchikat. Amikor a lobogó víz felszínére feljönnek - ez kb. 2-3 perc – elkészültek. Tálaláskor a gombóckákat a lecsós mártásra szedjük.