Lecsós sertésborda gnocchival

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 8 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1/2 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • a gnocchihoz:

  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt

Elkészítés

  1. A kiklopfolt karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalukat 1-1 perc alatt megpirítjuk. A hússzeleteket tányérra szedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a felkockázott hagymát és zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Megsózzuk és fedő alatt néhány percig pároljuk. A karajszeleteket visszarakjuk a lecsóra, és a húsokat takarékon, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
  3. A gnocchihoz a krumplit héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, és lehúzzuk a héját. Krumplinyomón áttörjük, deszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást.
  4. Összegyúrjuk, ha nagyon ragad, adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztából két centi átmérőjű rudakat sodrunk, és ujjnyi kis darabokat vágunk belőle. A gombócokat egy villával bordásra mintázzuk. A megformált párnácskákat lisztezett konyharuhán várakoztatjuk.
  5. Vizet forralunk, sózzuk, és beledobáljuk a gnocchikat. Amikor a lobogó víz felszínére feljönnek - ez kb. 2-3 perc – elkészültek. Tálaláskor a gombóckákat a lecsós mártásra szedjük.