Hozzávalók
- a gnocchihoz:
Elkészítés
- A kiklopfolt karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalukat 1-1 perc alatt megpirítjuk. A hússzeleteket tányérra szedjük.
- A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a felkockázott hagymát és zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Megsózzuk és fedő alatt néhány percig pároljuk. A karajszeleteket visszarakjuk a lecsóra, és a húsokat takarékon, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
- A gnocchihoz a krumplit héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, és lehúzzuk a héját. Krumplinyomón áttörjük, deszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást.
- Összegyúrjuk, ha nagyon ragad, adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztából két centi átmérőjű rudakat sodrunk, és ujjnyi kis darabokat vágunk belőle. A gombócokat egy villával bordásra mintázzuk. A megformált párnácskákat lisztezett konyharuhán várakoztatjuk.
- Vizet forralunk, sózzuk, és beledobáljuk a gnocchikat. Amikor a lobogó víz felszínére feljönnek - ez kb. 2-3 perc – elkészültek. Tálaláskor a gombóckákat a lecsós mártásra szedjük.
Mennyiség:
1 személyre