Kukoricás cipó

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd beleöntjük az átszitált, sóval, sikérrel elkevert búza- és kukoricalisztbe, és hozzáadjuk az olajat. A tésztát jól kidagasztjuk, és langyos helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  • Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk, megformázzuk és lefedve, a sütőpapírral kibélelt sütőedényünkbe tesszük. 25-30 percig újra kelesztjük. Tetejét bevágjuk, és a tálat és a kenyeret is vízzel lespricceljük.
  • A kenyeret 230 fokra előmelegített sütőben 20 percig, majd 200 fokon 15 percig, illetve a kívánt szín eléréséig sütjük.
Mennyiség: 1 személyre