Krumplis pogácsa maradék krumplipüréből

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • 0,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztet a margarinnal vagy vajjal és a burgonyapürével összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Megsózzuk és jól kidolgozzuk.
  • Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként egyszer hajtogatjuk: lisztezett felületen 1 cm vastagra kinyújtjuk, a két szélét középre hajtjuk, majd félbehajtjuk.
  • Minden nyújtás után megkenjük a maradék tejjel elkevert tojással.
  • A negyedik hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és kb. 3,5 cm-es nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és letakarva még 30 percig kelesztjük.
  • A megkelt krumplis pogácsák tetejét megkenjük a pirospaprikával elkevert maradék tojásos tejjel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Mennyiség: 1 személyre