Krumplis lángos
Hozzávalók
-
40
dkg
liszt
-
30
dkg
krumpli
-
2,5
dkg
élesztő
-
1,5
dl
tej
-
1
kiskanál
cukor
-
1
db
tojás
-
2
evőkanál
olaj
-
só
a sütéshez:
-
olaj
Elkészítés
-
Az élesztőt felfuttatjuk. (A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.)
-
A krumplit megfőzzük és burgonyanyomón áttörjük.
-
Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, a csipet sót, majd az összetört krumplit, kissé összedolgozzuk. Utána hozzáadjuk a tojást, majd két evőkanál olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, kidagasztjuk.
-
Konyharuhával letakarva, kb. 40 percet kelesztjük.
-
Ha megkelt, ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd forró olajban kisütjük.