Krumplis lángos

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg krumpli
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk. (A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.)
  2. A krumplit megfőzzük és burgonyanyomón áttörjük.
  3. Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, a csipet sót, majd az összetört krumplit, kissé összedolgozzuk. Utána hozzáadjuk a tojást, majd két evőkanál olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, kidagasztjuk.
  4. Konyharuhával letakarva, kb. 40 percet kelesztjük.
  5. Ha megkelt, ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd forró olajban kisütjük.