Krinolin kabátba bújtatott spagetti
Hozzávalók
-
40
dkg
spagetti
-
1
doboz
sűrített paradicsom
-
15
dkg
paradicsom
-
2
evőkanál
ketchup
-
15
dkg
gomba
-
1
kiskanál
vargányagomba-por
(elhagyható)
-
1
fej
kisebb vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
1
kiskanál
cukor
-
1
pár
krinolin
(vagy 3 pár vastagabb virsli)
-
2
evőkanál
olaj
-
10
dkg
reszelt sajt
-
só
-
őrölt bors
-
oregánó
-
bazsalikom
Elkészítés
-
A felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát. Kicsit együtt pirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, és néhány percig együtt pároljuk.
-
Ezután következik a felszeletelt paradicsom, fél doboz sűrített paradicsom, ketchup, cukor és a fűszerek. Jól összefőzzük, majd az egészet leturmixoljuk. Visszatéve a lábosba, hozzáadjuk a maradék sűrített paradicsomot és rottyanásig főzzük. (Ha szükséges a mártást még utánízesíthetjük.)
-
A virslit/krinolint kb. 3 centis darabokra vágjuk, és a spagetti szálakat beletűzködjük. Sós vízben kifőzzük, majd a paradicsomszósszal megöntözve, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.