Krinolin kabátba bújtatott spagetti

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 15 dkg paradicsom
  • 2 evőkanál ketchup
  • 15 dkg gomba
  • 1 kiskanál vargányagomba-por (elhagyható)
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 pár krinolin (vagy 3 pár vastagabb virsli)
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • oregánó
  • bazsalikom

Elkészítés

  1. A felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát. Kicsit együtt pirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, és néhány percig együtt pároljuk.
  2. Ezután következik a felszeletelt paradicsom, fél doboz sűrített paradicsom, ketchup, cukor és a fűszerek. Jól összefőzzük, majd az egészet leturmixoljuk. Visszatéve a lábosba, hozzáadjuk a maradék sűrített paradicsomot és rottyanásig főzzük. (Ha szükséges a mártást még utánízesíthetjük.)
  3. A virslit/krinolint kb. 3 centis darabokra vágjuk, és a spagetti szálakat beletűzködjük. Sós vízben kifőzzük, majd a paradicsomszósszal megöntözve, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.